Solen värmer

ATT00001Äntligen har skaren försvunnit från åkrarna och isen och snön på gårdsplanen har blivit till geggiga vattenpölar.

Lammen och tackorna verkar trivas i de nya träboxarna. På bilderna ser ni Snoddas. Jag brukar inte namnge alla lammen, men något eller några varje år brukar få ett smeknamn. Kolla in svansen så förstår du kanske varför han fått sitt. Syrran hans ligger bakom mamman och sover.

 

ATT00001 ATT00001
ATT00001-1

Här har vi en annan dam i utehallen som dock fortfarande går i väntans tider. Men det är på g. Snart. Med tanke på den stora magen och juvret kommer hon eventuellt att få fler lamm än två. Om inte, lär de troligen vara rätt stora.

Och sist men inte minst idag har vi lilla Mio. Hon har sedan hon var liten, ännu mindre, lärt sig att burar är bland det bästa som finns. Det har alltid funnits tuggben, godis eller annat spännande där inne.

ATT00001Ser hon en bur nu, eller en plats där en bur har stått, till exempel på hundarnas liggplats i fårhuset, springer hon dit så fort hon kan och lägger sig. Det är en väldigt bra sak att göra då man bor på en gård i lammningstider och inte bör gå fram och störa tackorna och lammen.

Ha en trevlig helg!
/Maria

Kommentarer inaktiverade.